Παιδικά Βιβλία :: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
   
Βαγγέλης Ηλιόπουλος Photo: Doris Poklekowski - Berlin 2007

Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι

Ο Αληθινός ΤΡΙΚΕΡΑΤΩΨ φοβάται ;

Βιβλιοπόντικα, τη Φιλαναγνωσία μην την κυνηγάς! (2


Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει

Εκδόσεις Πατάκη Ημερομηνία πρώτης έκδοσης 7 Ιανουαρίου 2011
Εικονογράφηση Λήδα Βαρβαρούση
Σελίδες: 127

Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει … για να σώσει το βυθό και να ματαιώσει τα σχέδια του Άρη Ψαροφαγάκη, ο οποίος τον καταστρέφει για να δημιουργήσει υποβρύχιο τσίρκο.

Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει … για να δείξει σε όλους πως η αληθινή ζωή δεν είναι αυτή που δείχνουν οι οθόνες, αλλά αυτή που ζούμε

Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει … για να ελευθερώσει τα ψάρια από τη σκλαβιά του θεματικού πάρκου που φτιάχνεται στο όνομά του, χωρίς την έγκρισή του.

Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει … για να γίνει για λίγο, με τη βοήθεια της οικολόγου Μπέτυ και του μαγικού μαργαριταριού της, άνθρωπος ώστε να αντιμετωπίσει τον Άρη.

Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει … για να πει σε όλους :

Δεν είμαι ήρωας, είμαι αντιήρωας

δεν είμαι εγώ ο σταρ των καναλιών

είμαι μονάχα ένα ψαράκι

που κολυμπάει στα βιβλία των παιδιών

 Ένα βιβλίο το οποίο αφήνει τον αναγνώστη να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό αντίτυπο,  αφού αυτός είναι ο εικονογράφος,  κάνοντας τις δικές του ζωγραφιές με όποιον τρόπο και τεχνική θέλει στις ειδικές σελίδες. Έτσι ένα παραδοσιακό μέσο όπως το βιβλίο γίνεται διαδραστικό και ο αναγνώστης συνδημιουργός.

Η Καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, κ. Μπετίνα Ντάβου σημειώνει για το βιβλίο:   «Η Μπέτυ μας διδάσκει την πίστη και την ελπίδα, ο Τριγωνοψαρούλης το όραμα και η παρέα τους στο βυθό τη δύναμη της συλλογικότητας. Όλοι μαζί μας θυμίζουν πως η αληθινή ζωή είναι αυτή που ζούμε, με τις χαρές και τις λύπες της, με τις συγκρούσεις και τις αγάπες της, με τους φόβους και τις αγωνίες της και πως, ευτυχώς, κανείς δεν έχει τη δύναμη ούτε να την ελέγξει ούτε να τη σκηνοθετήσει. Ένα έργο για όσους νιώθουν ή είναι παιδιά, αλλά και για όσους μεγάλους ξέχασαν ότι υπήρξαν παιδιά…»

Το θεατρικό έργο «Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει …» τη θεατρική περίοδο 2010-2011 παρουσιάστηκε στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, από το Νέο Θέατρο σε σκηνοθεσία Κυριάκου Αργυρόπουλου και μουσική Γιώργου Χριστιανάκη  και τη θεατρική περίοδο 2011 – 2012 στην Αθήνα, στο Θέατρο Βεάκη, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Έλενας Γεροδήμου.

Το βιβλίο μεταφράστηκε και θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Κίνα από τον Εκδοτικό Οίκο Tianjin Maitian Culture Communication Co. Ltd

Επιστροφή
ΣΕΙΡΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
social Αγγλικά Ελληνικά Αγγλικά
 

Copyright © 2007-2011 | Βαγγέλης Ηλιόπουλος | Design by KaktosWeb 
 
     
Ελληνικά Αγγλικά