Παιδικά Βιβλία :: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
   
Βαγγέλης Ηλιόπουλος Photo: Doris Poklekowski - Berlin 2007

Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι

Ο Αληθινός ΤΡΙΚΕΡΑΤΩΨ φοβάται ;

Βιβλιοπόντικα, τη Φιλαναγνωσία μην την κυνηγάς! (2


ΟΙΚΟΛΟΓΗΜΑΤΑ

Η νέα σειρά παραμυθιών του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από τις Εκδόσεις Πατάκη με γενικό τίτλο ΟΙΚΟ-λογήματα έχει στόχο να αλλάξει τη στάση και τη συμπεριφορά των μικρών αναγνωστών σχετικά με το περιβάλλον. Δηλαδή να ενημερώσει, να συγκινήσει, να κινητοποιήσει σχετικά  με  τα μεγάλα θέματα του Περιβάλλοντος όπως οι κλιματικές αλλαγές, η μόλυνση των θαλασσών, οι πυρκαγιές, η διαχείριση των σκουπιδιών και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Έτσι μπορεί οι αυριανοί πολίτες να έχουν οικολογική συνείδηση και να είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν το μέλλον του πλανήτη, το δικό τους και των παιδιών τους!

Σε κάθε βιβλίο εκτός από το παραμύθι υπάρχουν και δραστηριότητες παιδαγωγικά σχεδιασμένες από τη Βασιλική Νίκα. Η εικονογράφηση της ιταλίδας Φραντζέσκα Καζάντι βοηθά το παιδί να ταυτιστεί με τους ήρωες και να αναλάβει δράση μαζί τους.

Παραμύθι και Δραστηριότητες αλληλοσυμπληρώνονται και καλύπτουν σφαιρικά κάθε περιβαλλοντικό θέμα. Έτσι, ούτε το παραμύθι «βαραίνει» από τις πολλές πληροφορίες - ούτε και οι δραστηριότητες θυμίζουν σχολικό βιβλίο και εξετάσεις. Αντίθετα μιλώντας στο νου και στην ψυχή ευαισθητοποιούν το μικρό αναγνώστη ώστε να μην αδιαφορεί αλλά να ενημερωθεί και να δράσει.

Το πρώτο βιβλίο από τη σειρά κυκλοφόρησε το βιβλίο
«Ο κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί» το οποίο παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη και κέρδισε αμέσως την αγάπη των παιδιών όπως και την εκτίμηση γονέων και εκπαιδευτικών. Το θέμα επίκαιρο αφού έχει σχέση με τις πυρκαγιές στα δάση.
Δεύτερο βιβλίο από τη σειρά μόλις κυκλοφόρησε
«Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ» με θέμα τη μόλυνση των θαλασσών και την αδιαφορία για τις επιπτώσεις στη θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα.
Τρίτο βιβλίο από τη σειρά μόλις κυκλοφόρησε
«Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη γη έχει φτάσει» για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις κλιματικές αλλαγές.
Ακολουθούν σύντομα:
« Η μικρή γοργόνα πώς να ζήσει στο Σκουπιδονήσι;» για τη διαχείριση των σκουπιδιών και την ανακύκλωση.
«Το Αστροπελέκι με την περιέργεια δίνει λύση για την Ενέργεια!» για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.  

Οι στίχοι που περιέχονται στα βιβλία μελοποιούνται και θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε CD με μουσική Κώστα Θωμαϊδη.

Τα ΟΙΚΟ-λογήματα ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και συναντούν τους αναγνώστες τους. Ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2008 και έχουν ήδη επισκεφτεί τη Βυτίνα, τη Ναύπακτο, την Αθήνα.

Για εκδηλώσεις ΟΙΚΟλογημάτων επικοινωνήστε με το Γραφείο Εκδηλώσεων των Εκδόσεων Πατάκη
στο 210-3650024.  

Επιστροφή
ΣΕΙΡΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
social Αγγλικά Ελληνικά Αγγλικά
 

Copyright © 2007-2011 | Βαγγέλης Ηλιόπουλος | Design by KaktosWeb 
 
     
Ελληνικά Αγγλικά