Παιδικά Βιβλία :: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
   
Βαγγέλης Ηλιόπουλος Photo: Doris Poklekowski - Berlin 2007

Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι

Ο Αληθινός ΤΡΙΚΕΡΑΤΩΨ φοβάται ;

Βιβλιοπόντικα, τη Φιλαναγνωσία μην την κυνηγάς! (2


Η μικρή γοργόνα πώς να ζήσει στο Σκουπιδονήσι;

Σκουπίδια. Σκουπίδια παντού. Σκουπίδια που παράγουν οι άνθρωποι. Κι όπως το νησάκι της Μικρής Γοργόνας έγινε Σκουπιδονήσι στο πέλαγος, Σκουπιδονήσι στο Σύμπαν κινδυνεύει να γίνει η Γη.
Η Μικρή Γοργόνα αποφασίζει να δράσει, κι έτσι μετά τις κοροϊδίες στο γοργονοχορό ανεβαίνει από τα βάθη της θάλασσας στη στεριά και αναλαμβάνει δράση. Έτσι κι αλλιώς, στο νησάκι της άλλο πώς να ζήσει;
Δε σκοπεύει σαν την προγιαγιά της να χάσει τη φωνή της. Αυτή βγαίνει στη στεριά για να βάλει τις φωνές στους ανθρώπους. Για να τους πείσει

  • να καταναλώνουν λιγότερο – μόνο ό,τι πραγματικά χρειάζονται
  • να επαναχρησιμοποιούν συσκευασίες
  • να ανακυκλώνουν.

Ο πρώτος που συναντά είναι ένας νεαρός που γυρίζει από το σουπερμάρκετ φορτωμένος ψώνια. Τον πείθει να τη βοηθήσει. Ίσως αυτός να μην είναι αχάριστος όπως ο πρίγκιπας, που πρόδωσε την αγάπη της προγιαγιάς της. Ίσως όλοι οι άνθρωποι να αλλάξουν και να σώσουν τη Γη. Ίσως, αν καταλάβουν.
Το 4ο βιβλίο της πετυχημένης σειράς ΟΙΚΟλογήματα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και τις Βασιλικής Νίκα.
Μετά το θέμα των καμένων δασών, τη μόλυνση των θαλασσών, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το λιώσιμο των πάγων, τα ΟΙΚΟλογήματα αγγίζουν το θέμα των σκουπιδιών. Μέσα από την παραμυθένια ιστορία της Μικρής Γοργόνας αναδύεται το πρόβλημα και η στάση που πρέπει ο καθένας μας να κρατήσει.
Στο βιβλίο υπάρχουν και δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά, παίζοντας, να κατανοήσουν το θέμα, να εμπεδώσουν, να επεκτείνουν και τελικά να αναλάβουν δράση.
Οι στίχοι του βιβλίου, μαζί με τους άλλους στίχους από τα τρία προηγούμενα βιβλία και από το υπό κυκλοφορία 5ο βιβλίο, θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε τραγούδια, μελοποιημένοι από τον Κώστα Θωμαΐδη.

Επιστροφή
ΣΕΙΡΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
social Αγγλικά Ελληνικά Αγγλικά
 

Copyright © 2007-2011 | Βαγγέλης Ηλιόπουλος | Design by KaktosWeb 
 
     
Ελληνικά Αγγλικά