Παιδικά Βιβλία :: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
   
Βαγγέλης Ηλιόπουλος Photo: Doris Poklekowski - Berlin 2007

Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι

Ο Αληθινός ΤΡΙΚΕΡΑΤΩΨ φοβάται ;

Βιβλιοπόντικα, τη Φιλαναγνωσία μην την κυνηγάς! (2


Ο Θησαυρός του βιβλιοπόντικα

Η οικογένεια ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΑ επιστρέφει:

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος και η εικονογράφος Κιάρα Φεντέλε, μετά τα αγαπημένα  βιβλία του Βιβλιοπόντικα στη σειρά «Χωρίς σωσίβιο» (τα οποία έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία και στη Γερμανία), δημιουργούν νέες περιπέτειες του αχόρταγου για βιβλία ποντικού, που κυκλοφορούν σε μεγάλο εικονογραφημένο βιβλίο με CD, στο οποίο την ιστορία αφηγείται ο Γεράσιμος Γεννατάς σε μουσική Κώστα Θωμαΐδη.

Η οικογένεια μεγαλώνει και ο Βιβλιοπόντικας με την Τίτα Γραβιέρα, μετά το Χαρτοπόντικα και το Μίμη Κασεράκη, αποκτούν και κοριτσάκι! Αναρωτιούνται τι όνομα να του δώσουν. Τότε εμφανίζεται η θεία Μοτσαρέλα, η οποία εξηγεί στο Βιβλιοπόντικα πως ένας παλιός θρύλος λέει πως το πρώτο κορίτσι σε κάθε γενιά της οικογένειάς τους είναι προικισμένο με ιδιαίτερα χαρίσματα, αρκεί ο πατέρας του να ανακαλύψει το θησαυρό που του ταιριάζει! Ο Βιβλιοπόντικας ξεκινά να ψάξει το θησαυρό για το κοριτσάκι του –πού αλλού;– στη Μεγάλη Βιβλιοθήκη. Μπαινοβγαίνει στα αγαπημένα του βιβλία. Ο Παπαγγένο από το Μαγικό Αυλό, το Τριαντάφυλλο του Μικρού Πρίγκιπα, το Αηδόνι του Αυτοκράτορα, η Τίκνερ Μπελ από τον Πήτερ Παν, τον βοηθούν να ανακαλύψει το θησαυρό!

Ο θησαυρός είναι βιβλία – Τα βιβλία είναι θησαυρός!

Μαζί με το θησαυρό ο Βιβλιοπόντικας αλλά και ο αναγνώστης συνειδητοποιούν ότι τα βιβλία είναι αναντικατάστατα!
Όπως λέει κι ο Βιβλιοπόντικας: Το βιβλίο το κρύβεις στην αγκαλιά σου, το ποτίζεις με το άρωμά σου, το σφραγίζεις με τα δάκρυά σου, το ζωγραφίζεις με τα χρώματά σου, μέχρι που το τρως από τη χαρά σου! Τρώγονται οι οθόνες; Γιατί να ανησυχήσω; Τα παιδιά ξέρουν! Δεν αλλάζουν τα χάρτινα βιβλία με τίποτα!
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα παιδιά στην 3η Διεθνή Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Ο Βιβλιοπόντικας και η Τίτα, ο Βαγγέλης και ο Γεράσιμος θα είναι εκεί για να τραγουδήσουν μαζί με όλα τα παιδιά:

   Διάβασε κι εσύ

      ένα βιβλίο καλό

        μέσα στις σελίδες του

             θα βρεις το θησαυρό!

Επιστροφή
ΣΕΙΡΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
social Αγγλικά Ελληνικά Αγγλικά
 

Copyright © 2007-2011 | Βαγγέλης Ηλιόπουλος | Design by KaktosWeb 
 
     
Ελληνικά Αγγλικά